Termeni si conditii

Acceptare termeni si conditii
Va multumim pentru timpul pe care il acordati inainte de a utiliza site-ul nostru, pentru a citi Termenii si Conditiile de Utilizare a acestuia.
Prin accesarea acestui site sunteti de acord cu acceptarea tuturor Termenilor si Conditiilor de Utilizare detaliate dupa cum urmeaza.
Daca nu sunteti de acord cu acesti termeni, va rugam sa nu mai folositi site-ul nostru.

Modificari Termeni si Conditii de Utilizare
Ne rezervam dreptul de a modifica aceste prevederi fara o notificare prealabila. Putem, de asemenea, sterge sau adauga orice informatie pe site sau intrerupe orice activitate pe site fara a fi necesara instiintarea utilizatorului.

Definitii
Cumparator– orice persoana fizica sau juridica care emite o comanda prin intermediul site-ului PacoPet.ro sau prin aplicatie
Vanzator- SC GONGA SHOP SRL, proprietara a PacoPet.ro; cu sediul in Constanta, inregistrata la Registrul Comertului cu J13/3009/2018, CUI 40071310.
Utilizator– orice persoana care acceseaza site-ul sau aplicatia.
Bunuri si servicii- orice produs sau serviciu listat pe site sau aplicatie
Comanda– actiunea prin care cumparatorul isi achizitioneaza bunuri si servicii de pe site sau aplicatie.
Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.
Utilizare abuziva– utilizarea site-ului intr-un mod care incalca practicile din domeniu, reglementarile si legislatia in vigoare.
Curier – orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.

Documente contractuale
Prin lansarea unei comenzi electronice prin intermediul site-ului PacoPet.ro, Cumparatorul este de acord cu modalitatea de comunicarea, prin telefon sau email, prin care vanzatorul isi desfasoara activitatea comerciala.
Notificarea primita de catre Cumparator imediat dupa lansarea comenzii pe site, nu reprezinta acceptarea imediata a comenzii de catre Vanzator. Notificarea de acceptare se va face in cel mai scurt timp posibil prin email sau telefon, dupa verificarea existentei produselor comandate in stoc.
Din cauze justificate, vanzatorul are dreptul de a modifica/ anula comanda, dupa ce a discutat cu Cumparatorul despre imposibilitatea livrarii comenzii initiale. In acest caz Cumparatorul va fi notificat pe adresa de email sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului in momentul initierii comenzii.
Informatiile puse de vanzator pe site-ul PacoPet.ro vor sta la baza contractului intre cele doua parti.
Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, notificarea de expediere a coletului pe adresa de email furnizata de catre Cumparator sau in momentul predarii coletului catre curier.
In cazul in care un Client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate comenzile in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Client inainte de momentul modificarii.
Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

 

Cum Comand

Inainte de a comanda va informam urmatoarele:
Serviciile si produsele achizitionate de pe site-ul PacoPet.ro sunt strict destinate uzului personal al Cumparatorului.
Accesul pe site in vederea achizitionarii de produse este permis oricarui utilizator/ cumparator. In anumite cazuri S.C. GONGA SHOP S.R.L. isi rezerva dreptul de a anula anumite comenzi / bloca accesul Cumparatorului, atunci cand Vanzatorul considera ca conduita si comportamentul clientului pe site se abate poate aduce prejudicii Vanzatorului.
Prin finalizarea comenzii, Cumparatorul garanteaza ca toate informatiile oferite Vanzatorului sunt reale si corecte, pentru ca contractul sa  se desfasoare fara nici un fel de probleme. In caz contrar, Cumparatorul se va face raspunzator de orice problema care poate intervenii si se datoreaza acestor erori. ( ex: modalitati de contact gresite, adresa de livrare gresita etc).
Vanzatorul nu se face raspunzator de problemele cauzate de verificitatea datelor Cumparatorului, cum ar fi intarzierea coletelor sau nelivrarea acestora datorata datelor de contact introduse gresit. In acest caz  toate taxele de transport in vederea reexpedierii Comenzii vor cadea in sarcina Clientului.
Cumparatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site.
Comunicarea cu Vanzatorul se va efecta prin adresele de contact ale acestuia de la “pagina site contact”, sau printr-un email la adresa [email protected].
Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site-ul PacoPet.ro  sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.
Informatiile prezentate despre produse pe site, atat dewxcrierea produselor cat si poze si alte date, nu reprezinta o obligatie contractuala pentru Vanzator.  Rolul acestora este exclusiv cu titlu de prezentare.
Vanzatorul  poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca Clientul sa poata pretinde daune, pentru anumite situatii ca: date incomplete sau incorecte ale Clientului, Activitatea clientului poate produce daune pentru Vanzator, doua livrari anterioare esuate si alte motive obiective.
Utilizatorul poate plasa comenzi pe site prin adaugarea  produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand sa finalizeze comanda prin completarea tuturor datelor de contact si de livrare si selectand plata la livrare. Un produs adaugat in cosul de cumparaturi este disponibil pentru achizitia lui in limita stocului acestuia. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi nu inseamna automat si finalizarea comenzii. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi fara finalizarea comenzii nu implica automat si rezervarea produsului respectiv. Orice produs este rezervat pentru cumparator dupa confirmarea trimiterii comenzii din partea Vanzatorului.
Prin efectuarea comenzii de catre Cumparator,acesta certifica ca a implinit varsta de 18 ani.
In momentul efectuarii comenzii cumparatorul are obligatia sa se asigure ca toate datele furnizate de catre acesta sunt corecte, complete si reale.

Pentru lansarea unei comenzi urmati instructiunile de pe site. Comanda este acceptata si va fi procesata numai dup ace ati primit instiintarea preluarii acesteia
Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.
 Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.
Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
– neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
– invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de SC GONGA SHOP SRL, in cazul platii online;
– datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;
– In cazul inregistrarii de comenzi false de catre cumparator cu furnizarea unor date de contact fictive
– In cazul inca care cumparatorul refuza primirea unei comenzi plasate anterior, fara un motiv intemeiat.

Returnarea produselor
Toate produsele comercializate de catre Vanzator beneficiaza de termene si conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.
Vanzatorul garanteaza ca toate produsele comercializate de acestea sunt noi.
Cumparatorul are dreptul sa returneze un produs în termen de 14 de zile calendaristice de la primirea coletului de catre Cumparator, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare (transportul tur-retur). Pentru retur trebuie sa completati formularul de pe site pentru care o sa primiti confirmarea inregistrarii cererii de retragere . Apoi returnati imediat coletul in ambalajul original, ambalat corespunzator pentru transport. Returnarea se va  face prin curier, cu confirmare de primire. Costul returului va fi suportat de catre Cumparator,la adresa de pe site, atasand totodata coletului, si factura si chitanta .Daca returul se face doar la o parte din produse atunci atasati o copie dupa factura si chitanta cu care v -a fost livrat produsul.In cazul in care produsul a fost defect costul transportului este suportat de catre vanzator. 

In cazul in care cumparatorul doreste sa returneze un produs acesta va trebui sa returneze si eventualele produse promotionale care au insotit produsul respectiv.
In cazul in care comanda a fost achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 de zile de la data primirii returului.
In acest caz Vanzatorul poate amana rambursarea sumei pana la primirea produselor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate.  
 In cazul in care un produs comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea produsului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt .


Rambursarea contravalorii produselor returnate se va face prin virament bancar intr-un cont furnizat de client.De retinut ca se va returna numai contravaloarea produselor din colet, nu si cheltuielile realizate cu livrare coletului.
Produsul poate fi returnat numai daca este in conditii perfecte (inclusiv ambalajul) si nu prezinta semne de uzura. In cazul refuzarii produsului va rugam sa ne contactati in termen de 24 de ore de la primirea lui prin telefon sau e-mail pentru stabilirea detaliilor cu privire la retur.Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in termen de  aproximativ 5 zile lucratoare si nu poate depasi termenul legal de 14 zile .Daca produsul returnat este deteriorat, are semne clare de utilizare si nu poate fi vandut ca si produs nou ne rezervam dreptul de a refuza produsul.Toate aceste clauze si conditii sunt prevazute in :
legislatie privind regimul juridic al contractelor la distanta. . si anume conf. O.G. 34/2014, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.G. 34/2014 art. 2 lit.e.

Fac exceptie de la rambursare produsele aflate in urmatoarele situatii:
furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate.
furnizarea de produse care sunt pasibile de a se deteriora sau a expira rapid;
furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator;
produsele care prezinta urme de uzura sau care au fost supuse unei utilizari inadecvate din partea Cumparatorului.
au fost efectuate interventii neautorizate asupra produsului
nu au toate accesorile primite in pachet
prezinta zgarieturi, ciobituri, lovituri sau socuri mecanice/electrice
s-a facut orice tip de inscris pe produs sau pe cutia produsului


Preturi
Toate preturile produselor prezente in acest site sau aplicatie sunt exprimate in LEI ( RON) si reprezinta preturile finale de vanzare.
Preturile nu includ taxele de transport.

Cum platiti
Comenzile efectuate pe site-ul PacoPet.ro  sau in aplicatie pot fi achitate atat online, prin virament bancar sau plata cu cardul sau cu plata ramburs, la primirea comenzii.
Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
Factura emisa  de Vanzator pentru Produsele aferente unei Comenzi care va fi livrata  prin curier, va fi  transmisa Clientului prin email la momentul confirmarii Comenzii de catre Vanzator, si se va regasi si in coletul primit.


La plata online a comenzii, prin card bancar, plata se va realiza intr-un mod securizat prin MobilPay.
Daca se selecteaza plata prin virament bancar, comanda nu va fi procesata pana la primirea confirmarii de plata de catre noi.
Factura aferenta comenziilor care nu au fost preluate de catre Client vor fi anulate de catre Vanzator in momentul in care va fi restituita comanda de curier.
Pentru comenzi care depasesc 1500 lei sau pentru produse care se aduc pe comanda speciala, se poate solicita plata unui avans de minim 20% din valoarea comenzii, plata care se va efectua prin transfer bancar. Comanda speciala este definita ca fiind lista de produse comandata de catre Client si care nu se afla in stocul uzual al SC GONGA SHOP S.R.L. dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si se poate solicita plata unui avans, in termenii agreati de parti. SC GONGA SHOP S.R.L. il va informa pe Client daca oricare dintre produsele comandate constituie Comanda Speciala.
 
Livrarea
Pentru fiecare comanda plasata pe site-ul PacoPet.ro sau in aplicatie  se va percepe o taxa de livrare de 25 de lei. In functie de greutatea coletului, suma perceputa pentru transport poate suferi modificari.
Produsele comandate se livreaza prin servicii de curier rapid cu timp de livrare 1-2 zile. Durata de livrare a produselor de  1-2 zile lucratoare  poate fi oferita in perioadele cu volum scazut de comenzi si in conditii de disponibilitate a  produselor. Termenul se poate prelungi pana la  30 de zile conform prevederilor legale de livrare a comenzilor plasate online. In acest caz Vanzatorul va anunta Cumparatorul de  situatia comenzii sale.
.
Livrarea catre client a produselor furnizate se va face prin intermediul unui serviciu de curierat rapid.
Clientul va fi contactat telefonic de catre Curier in prealabil pentru a obtine confirmarea prezentei acestuia la adresa si ora stabilita.
Clientul se obliga sa fie prezent la adresa de livrare indicata, in intervalul orar primit de la curier, in caz contrar acesta va supora taxa de transport aferenta unei posibile noi livrari. Intervalul orar va putea fi modificat, ulterior selectarii, doar cu acordul Curierului.
In cazul in care produsul va ajunge in timpul unei zile de lucru, iar Cumparatorul nu este acasa, acesta are posibilitatea sa isi comande produsele dorite si la locul de munca, sau poate solicita Curierului ridicarea de la sediul local al acestuia.
 
Deterioarea coletelor in timpul transportului

Ambalarea produselor pentru transport este cat se poate de corecta si riguroasa, dar exista riscul in timpul manipularii si livrarii coletelor; integritatea acestora sa fie afectata. Mentiunile cu privire la eventualele probleme privind integritatea continutul unor colete se fac in momentul livrarii pe AWB sau se intocmeste un proces verbal de constatare, se refuza primirea si plata coletului. Orice reclamatii ulterioare, cu privire la aceste aspecte, sunt nule. Incasarea banilor se va face de agentul care va livreaza produsele. Valoarea produselor este cea din momentul confirmarii telefonice sau pe mail si nimic altceva in plus.
Important! Nu avem taxe si comisioane ascunse! In momentul receptionarii produselor platiti exact cat v-a fost confirmat la telefon si pe email.

 
 
Garantia
Orice  produs comercializat pe PacoPet.ro beneficiaza de termenul de garantie conform legislatiei romanesti in vigoare. Detalii clare legate de aceste garantii sunt date de catre fisele produselor .Nici un cumparator  nu poate solicita o garantie extinsa, mai mult decat cea mentionata.
Garantia produselor de pe  PacoPet.ro este cea oferita de catre producatorii acestor produselor comercializate.
Fiecare produs comercializat de PacoPet.ro beneficiaza de o garantie de conformitate conform prevederilor Legii 449/2003.
In conformitate cu art. 11 din Legea 449/2003 fiecare Cumparator poate solicita in cazul lipsei conformitatii, repararea, inlocuirea produsului.
Garantiile comerciale nu afecteaza garantia legala privind conformitatea produsului.
Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, componentepiese arse sau plesnite etc., etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate, produsele utilizate in conditii neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice etc.), setari si instalari incorecte, prize fara impamantare, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor, interventia mecanica sau plastica asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente in timpul functionarii echipamentelor.
Plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) in vederea solutionarii garantiei revine in responsabilitatea S.C. GONGA SHOP S.R.L.., iar expedierea se va face prin intermediul curierului rapid Fan Curier.

Echipa PacoPet.ro va asigura in implicarea totala pentru a rezolva eventualele probleme aparute la anumite produse din cauze necunoscute sau care nu depind de noi.


Frauda
PacoPet.ro nu solicita clientilor sai nici o informatie referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale prin niciun mijloc de comunicare.
Utilizatorii nostri isi asuma responsabilitatea in cazul furnizarii acestor informatii catre terti.
Clientul/ Cumparatorul va informa PacoPet.ro in cazul unor tentative de frauda, folosind datele de contact de pe pagina web.

Informatii despre EEE si DEEE
Legislatia aplicabila stabileste masuri pentru protejarea mediului si a sanatatii populatiei pentru prevenirea sau reducerea efectelor negative ale generarii si gestionarii deseurilor de echipamente electrice si electronice; acestea pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate selectiv.
In conformitate cu  prevederile OUG 5/2015 – privind deseurile de echipamente electrice si electronice precum si OUG 195/2005 – referitoare la protectia mediului clientul va avea in vedere urmatoarele:
Pentru ca EEE pot contine substante periculoase cu potentiale efecte nocive asupra mediului si sanatatii umane in cazul negestionarii corecte, clientul are obligatia legala de a selecta si colecta separat deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) si de a nu le elimina impreuna cu deseurile municipale nesortate;
Colectarea acestor deseuri (DEEE) se va putea realiza prin intermediul punctelor de colectare selective puse la dispozitia producatorilor de catre Autoritatile administratiei publice locale care au obligatia potrivit art.5 alin.1 ) din HG 448 /2005 de a colecta separat DEEE de la gospodariile particulare si de a pune la dispozitia producatorilor spatiile necesare pentru infiintarea punctelor de colectare a DEEE;
 
Raspundere
Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.


REGULAMENT PROMOTII

Promotiile sunt valabile in limita stocului disponibil.
Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.
Campaniile promotionale efectuate pe PACOPET.ro privind reducerile de pret pentru produse au valabilitate limitata si se livreaza in limita stocului disponibil !
PACOPET.ro doreste sa aduca clientilor oferte speciale la produse aceste reduceri  fiind cuprinse intre 5 si 50% . Reducerile se aplica doar produselor din pagina Hot Deal si sunt realizate periodic in functie de producator sau importator . Campaniile se realizeaza in vederea promovarii produselor sau lansarii colectiilor noi de produse.
Produsele vor avea aplicate procente de reduceri diferite ce vor fi afisate iar valabilitatea ofertei va fi in limita stocului disponibil si limitata ca durata de timp . Aceasta va fi mentioinata pe site.

 
Prelucrarea datelor cu caracter personal si cookie
Prelucrarea datelor cu caracter personal si cookie se va face in conformitate cu legislatia in vigoare, si anume cu Regulamentul European de Protectia a datelor cu caracter personal (Regulament (UE) 2016/679 aplicabil din 25 mai 2018), dupa cum este prezentat in cadrul Politicii de confidentialitate si a Politicii de cookie de pe site-ul PacoPet.ro.
 
Forta Majora
Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora reprezinta un eveniment independent de vointa partilor, imprevizibil si insurmontabil, care nu se datoreaza intentiei sau culpei acestora, intervenit dupa intrarea in vigoare a Contractului si care impiedica partile contractante sa-si execute, total sau partial, obligatiile asumate. Sunt considerate asemenea evenimente conflictele armate, miscarile sociale, incediile, inundatiile sau orice alte calamitati naturale sau restrictii aparute ca urmare ca urmare a unei carantine sau a unui embargo, enumerarea neavand un caracter limitativ, ci enuntiativ. Conflictele de munca nu reprezinta forta majora. Nu este considerat caz de forta majora un eveniment asemanator celor de mai sus care, fara a crea o imposibilitate de executare, face extreme de costisitoare executarea obligatiilor oricareia dintre Parti.
Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.
Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 10 zile calendaristice de la data producerii evenimentului dar in limitele art. 10.3.
 
Litigii
Contractul va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana.
Partile vor depune toate eforturile pentru a solutiona pe cale amiabila, orice disputa rezultata din prezentul Contract, aparuta intre client si Vanzator. In cazul in care acest lucru nu este posibil, solutionarea litigiilor va reveni instantei judecatoresti competente din Romania.
 
 
Drepturi de autor
Conținutul site-ului PacoPet.ro  este proprietatea SC GONGA SHOP SRL din Constanta, și a furnizorilor săi, și este protejat de către legislația în vigoare cu privire la Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială.
Preluarea de elemente din conținutul site-ului se va putea face doar după ce utilizatorul  a solicitat expres dreptul de a folosi conținutul de care e interesat.
Efectuarea de operațiuni neautorizate pe acest site, și tentativa acestora, vor fi pedepsite conform legii.
 
Dispozitii finale
Daca una sau mai multe prevederi sunt in conflict cu oricare cerinta legal aplicabila, numitele prevederi nu vor fi aplicate si Partile se vor stradui impreuna sa convina asupra unor noi prevederi care sa respecte spiritul prevederilor initiale. Partile in contract vor fi considerate cantractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.
Prevederile Termenilor si conditiilor se completeaza cu dispozitiile Codului civil precum si cu dispozitiile legislatiei in vigoare aplicabile raporturilor juridice dintre PacoPet.ro si client.

X